De naam verraadt het al: Slovina is een wijnhandel in Sloveense wijnen (Slovenija -e -j + vina).

Slovina is opgericht door ons, Erika en Peter, na een vakantie in Slovenië, waar wij kennis hebben gemaakt met de heerlijke wijnen van de vele familie wijngaarden. Lees hier over onze hoe het allemaal begon. Slovina is een liefhebberij en nevenactiviteit , Peter is in het dagelijkse leven docent aan een hogeschool, Erika is werkzaam bij een grote uitgeverij.

Afbeelding: voorproeverij in 2019 met links Peter, foto door Erika.

Het doel van Slovina is om wijnliefhebbers in Nederland de verrassend goede Sloveense wijn te laten ontdekken en ervaren, net als wijzelf hebben mogen doen, door:

  • verkoop van Sloveense wijn (import en wijnwinkel)
  • wijnproeverijen met Sloveense wijn
  • wijnreizen naar Slovenië

Hiervoor werken wij samen met lokale wijnhandelaren in de regio’s, zoals David Lipovšek van Vinoteka Brda, en natuurlijk de wijnmakers zelf!

Wijnwinkel

Slovina is vooral en bovenal een wijnwinkel:

  1. wij leveren de wijn rechtstreeks van de wijnmaker bij de wijnliefhebber thuis
  2. wij importeren zelf ook wijn uit Slovenië, voor wijnproeverijen, proef- en combinatiepakketten van verschillende wijnmakers, voor cadeaus die op het laatste moment nog gekocht worden en zo snel mogelijk geleverd moeten worden, en persoonlijke verkoop aan wijnliefhebbers in Nederland. Wij kopen de wijn in bij de vele lokale wijnmakers, in samenwerking met onze lokale partners in de Sloveense wijnregio’s, zoals David Lipovšek van Vinoteka Brda.

(Levert u wijn aan horeca, bent u een wijnspeciaalzaak of slijterij, en bent u geïnteresseerd in de verkoop van Sloveense wijn? Laat het ons weten, wij werken graag met u samen.)

Wijnproeverijen

Wilt u een keer met uw gezelschap Sloveense wijn proeven? Dat kan, dan organiseren wij voor u een wijnproeverij, bijvoorbeeld een waarbij u na eerst een presentatie van een Sloveense wijnmaker die speciaal voor u is overgekomen, onder leiding van een van de vele gecertificeerde wijnexperts die Nederland rijk is de wijnen zelf gaat ervaren. Allemaal in overleg met u, dit is volledig maatwerk.

(Organiseert u regelmatig wijnproeverijen, en/of bent u wijnexpert, en zou u graag een keer een Sloveense wijnproeverij houden, neem dan vooral contact met ons op.)

Wijnreizen

In plaats van thuis kunt u natuurlijk ook genieten van de wijn bij de wijnmaker zelf! Vele hebben proefruimtes ingericht, wordt u rondgeleid in de wijngaard en kelder, en soms kunt u er ook nog eens verblijven: eten, drinken en overnachten op de wijngaard! Lijkt u dit wel wat – wij kunnen het uit eigen ervaring aanraden, en gaan binnenkort zelf ook weer – dan helpen wij u graag op weg!

(Bent u specialist in wijnreizen, dan maken we graag kennis.)

SLO vina .NL

Wij zijn een online wijnshop, als bedrijf gevestigd (en zelf woonachtig) op Amsterdam IJburg. U kunt contact opnemen met ons via de formulieren op de website, email, of telefonisch op 020 777 60 59.

V.O.F. Slovina

Samen vormen wij – Erika en Peter – de vennootschap Slovina, zijn wij als zodanig ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als V.O.F. Slovina onder KVK-nummer 76093662, en de Belastingdienst btw-nummer NL860505182B01.

Op de volgende pagina’s vindt u onze:

Algemene Voorwaarden
Privacy Policy