Samen met café/restaurant Haas&Popi alias strandpaviljoen Blijburg organiseerden we op woensdag 30 september een heus wijn-spijs gangen diner gepaard met duurzame Sloveense wijn!
Dit was één van de laatste mogelijkheden om daar te kunnen eten en drinken, want 17 oktober ging het voorgoed sluiten om plaats te maken voor nieuwe woningen.
Menukaart + Wijnkaart
Het gecombineerde wijn-spijs menu zag er als volgt uit:
Apéritif
Brut – Emeran Reya Brut Nature/Rosé
Amuse
Entrées
Steak tartaar | klassieke garnituren | gepocheerd ei | brioche + Ferdinand Sivi Pinot Época
Zalm tartaar | yuzu | sesam | gepofte rijst | bundelzwam + Emeran Reya Brut Rosé / Blažič Sauvignon
Salade geitenkaas (V)| babyvijg | walnoot | honing | portsiroop + Blažič Sauvignon Plešivo
Plats
Confit de canard | krieltjes | roodlof | jus de veau + Jamšek Modri Pinot / Čarga Modri Pinot
Vangst van de dag | seizoen garnituur + Valter Sirk Malvazija
Ravioli (V)| ricotta | spinazie | Parmezaan | hazelnoot + Blažič Jakot Plešivo / Emeran Reya Yakot
Desserts
Citroentaart + Čarga Muškat
Chocoladetaart +Fornazarič Rubino
Sgroppino
Fromage
Een combinatie van witte, oranje en rode wijnen, van droge, halfzoete en mousserende, van frisse, houtgerijpte tot en met wijnen met schilcontact, alles kwam langs op tafel!
*Geen zorg, wij schonken bewust en met mate, maar voldoende om te kunnen proeven en genieten van het diner. En wanneer het naar meer smaakt dan schonken we nog wat bij zolang de meegebrachte voorraad strekte.
Het was net zo’n geweldige gebeurtenis wordt als de thema wijnproeverij op de zondagmiddag twee weken ervoor op 13 september bij café restaurant Zeeburg.
Alle gasten dank voor de onvergetelijke avond!